10 decembrie 2013, 10:34 Realitatea moldovenească views 4724
10 decembrie 2013, 10:34 Realitatea moldovenească views 4724

Brandul „Vin Moldova” poate fi utilizat doar de o treime dintre vinificatori

Foto: ipn.md

Brandul naţional „Vin Moldova”, recent lansat, va putea fi folosit doar de către vinificatorii care vor îndeplini condiţiile pentru producerea unui vin de calitate. Deocamdată, doar o treime dintre producătorii de vin din Moldova îndeplinesc condiţiile pentru a utiliza acest brand, a declarat pentru IPN, Diana Lazăr, manager din industria vinicolă, Proiectul USAID CEED II.

Există totuşi speranţa că, în câţiva ani, majoritatea producătorilor se vor regăsi sub umbrela acestui brand, care va semnifica calitate. „Acest brand este suplimentat de un caiet de sarcini, de un standard de calitate, la care vinurilor vor trebui să se alinieze şi să respecte toate condiţiile”, a spus Diana Lazăr.

Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, a precizat că brandul va fi atribuit numai vinurilor de calitate, de care răspunde noul Oficiu Naţional al Viei şi Vinurilor. „Această denumire trebuie să fie primul lucru pe care trebuie să-l vadă consumatorul – că este un vin de calitate din Republica Moldova”, a menţionat ministrul.

Brandul „Vin Moldova” va fi promovat insistent atât în ţară, cât şi peste hotare. Lansarea peste hotare a acestuia va avea loc în cadrul expoziţiei internaţionale de vinuri „ProWine”, în martie anul viitor, în Germania. Logul brandului reprezintă o barză, care ţine în cioc un strugure în forma Republicii Moldova.

Brandul „Vin Moldova” a fost realizat cu susţinerea USAID.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

vin , export , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
46 locuitori

Mărcăuţii Noi este un sat din cadrul comunei Mărcăuţi, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 17 km de orașul Briceni, 33 km de stația de cale ferată Ocnița și 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 46 de oameni. Satul Mărcăuții Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.