Icoana Maicii Domnului Hodighitria la Grătieşti
La biserica „Sfînta Treime” din comuna Grătieşti, municipiul Chişinău, a fost adusă din Ucraina icoana Maicii Domnului Hodighitria din satul Baytali. Preoţii spun că icoana este făcătoare de minuni: tămăduitoare de boli, dăruitoare de copii şi îndrumătoare pentru cei rătăciţi, relatează Mesager.
Zeci de enoriaşi vin în aceste zile la biserica Sf. Treime din comuna Grătieşti. Familii întregi se roagă la icoana Maicii Domnului Îndrumătoarea, adusă din satul Baytali, regiunea Odesa. Oamenii se roagă de sănătate şi izbăvire de păcate.
Icoana Maicii Domnului Hodighitria a fost adusă în satul Baytali, Ucraina, în anul 2005 atunci cînd s-a început construcţia bisericii localităţii. Nimeni nu ştia de unde vine şi cîţi ani are. Ca într-un tîrziu să se descopere că are o vechime de 200 de ani. Mulţi creştini care s-au rugat la ea spun că au scăpat de boli grele sau li s-a luat o povară de pe suflet.
„După ce s-au rugat la icoană, mulţi enoriaşi povesteau că problemele lor s-au rezolvat. Cuplurile care nu aveau copii mulţi ani, după rugăciune au devenit părinţi. Mamele, copiii cărora au luat-o pe drum greşit, şi-au revenit după ce s-au rugat la icoană. Maica Domnului a izbăvit de cancer pe cei care au venit la ea să se roage”, afirmă Ludmila, însoţitoarea icoanei din Ucraina.
Icoana Maicii Domnului Hodighitria se află în Moldova de pe 24 noiembrie şi este accesibilă pentru enoriași pînă duminică, 1 decembrie.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1748
- Populația:
- 6242 locuitori
Grătiești este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Are o suprafaţă de circa 1.62 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.65 km. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Grătiești și Hulboaca. Satul Grătieşti este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 8 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia la nivelul comunei Grătieşti constituie 6242 de oameni. Satul Grătieşti este atestată documentar pentru prima dată la 1748, cu numele de Hulboaca Nouă.
Comentarii
(0)