|
Psiholog: „În această situație, părinții ar trebui imediat să bată alarma”
Este extrem de important ca părinții să își învețe copilul să nu ia nimic de la persoane străine pe stradă, să nu bea din sticlele altora, oferite chiar și de copiii vecinilor, deoarece acest lucru poate duce la consecințe grave.
Despre aceasta s-a discutat în cadrul emisiunii „Без галстуков cu Alexandru Stahurschi” de la postul de televiziune N4, la care a participat psihologul Vera Ursu și Svetlana Moisa, coordonatoarea platformei online 12plus.md, dezvoltată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC), relatează Noi.md.
Așa cum s-a menționat, orice băutură care este oferită copilului poate conține o substanță chimică, o substanță narcotică, care va avea consecințe grave pentru copil, va provoca o dependență gravă, iar părinții nici măcar nu vor ști cum să-și trateze copilul.
În cazul în care părinții presupun sau văd că ceva nu este în regulă cu copilul lor, adică comportamentul său s-a schimbat, dacă au suspiciunea că acesta se află sub influența unor substanțe, trebuie să ”bată imediat alarma” și să-l ducă la spital.
În același timp, părinții trebuie, de asemenea, să desfășoare o activitate preventivă importantă și să le vorbească copiilor lor despre problemele legate de consumul de droguri, explicîndu-le cît de dăunător este acest lucru și că poate duce la tragedii și chiar la moarte.
În același timp, psihologii atrag atenția asupra faptului că, înainte de a le arăta copiilor orice clip video despre problema drogurilor, părinții ar trebui să vadă ei înșiși videoclipul pentru a vedea dacă acesta, dimpotrivă, nu va provoca interes copilului, dar nici și să nu arate lucruri foarte înfricoșătoare, ca să nu tulbure psihicul copilului. Cel mai bine ar fi să le spună că consumul drogurilor poate duce la moarte, la o dependență teribilă de ele etc.
De asemenea, este important să se mențină o relație de încredere cu copilul, astfel încît acesta să nu se teamă să vorbească cu părinții în cazul în care i s-a întîmplat ceva, să nu se teamă de reacția părinților, să poată vorbi mereu deschis și sincer, pentru ca copilul să aibă încredere în părinți, iar aceștia din urmă să mențină mereu un contact bun cu el.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1854
- Populația:
- 844 locuitori
Semionovca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Semionovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 844 de oameni. Satul Semionovca a fost menționat documentar în anul 1854.
Comentarii
(0)