Mergi spre compartimentul: Copiilor
02 aprilie 2013, 16:33 Copiilor views 4651
02 aprilie 2013, 16:33 Copiilor views 4651

R. Moldova va participa la cea mai mare competiţie şcolară de proiecte ştiinţifice din lume

R. Moldova pentru prima oară va fi reprezentată la cea mai mare competiţie şcolară de proiecte ştiinţifice din lume. Cu această ocazie, cîştigătorii concursului naţional de ştiinţe şi inginerie „Mold ISEF-2013” au avut o întîlnire cu Prim-ministrul în exerciţiu, Vlad Filat, care a felicitat personal elevii ce au luat rezultate bune la concurs. Evenimentul a avut loc la 1 aprilie, informează Moldpres.

La etapa națională au participaat 62 de elevi, iar competiţia a avut loc la iniţiativa Ministerului Educaţiei, în colaborare cu Corporaţia Intel din Kiev şi Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC. Elevii cîștigători urmează deja să participe la finala internaţională Intel ISEF din SUA, care va avea loc în perioada 12-17 mai, în oraşul Phoenix, Arizona. Cheltuielile sînt acoperite de Corporaţia Intel.
 
Pe lîngă marea bucurie, elevii sînt copleșiți de emoții. „Am mari emoţii. Pentru prima dată voi merge în SUA. Va fi o experienţă frumoasă, vom cunoaşte elevi din alte ţări”, a declarat Anastasia Maslîghina, cîștigătoarea concursului național.
 
Premierul în exercițiu, Vlad Filat le-a urat concurenților, succes la competiţia internaţională Intel ISEF din SUA. „Am o presimţire că veţi obţine succese şi la acea competiţie, iar la revenirea în ţară ne vom revedea pentru a discuta despre experienţa voastră la acel concurs”, a declarat Filat.
 
Mai mult, Prim-ministrul a solicitat să fie informat în cazul în care vor apărea anumite probleme de ordin logistic.

Cuvinte cheie:

copii , concurs , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1362 locuitori

Mihălăşeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grinăuți și Mihălășeni. Satul Mihălășeni este situat la o distanță de 16 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul este menționat documentar la 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.