Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 martie 2013, 13:48 Copiilor views 6410
21 martie 2013, 13:48 Copiilor views 6410

Copiii aflaţi în situaţie de risc vor beneficia de protecţie sporită din partea statului


Foto: moldpres.md

Copiii aflaţi în situaţie de risc vor beneficia de protecţie sporită din partea statului. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi, în primă lectură, de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Proiectul a fost prezentat în Parlament de ministrul în exerciţiu al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga. Potrivit acesteia, legea vine cu detalii concrete asupra procedurii de autosesizare şi înregistrare a cazurilor de aflare a copiilor în situaţii de risc.

De asemenea proiectul determină situaţiile şi condiţiile, în care copilului i se stabileşte statutul de rămas temporar fără ocrotirea părinţilor sau copil rămas definitiv fără ocrotirea acestora.

Ministrul în exerciţiu a specificat că după adoptarea legii, în fiecare primărie va exista o persoană care va monitoriza copiii aflaţi în situaţii de risc.

Cuvinte cheie:

copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.