Mergi spre compartimentul: Copiilor
08 mai 2019, 14:20 Copiilor views 19450
Cu cît ar putea creşte indemnizaţia pentru copiii fără părinţi
08 mai 2019, 14:20 Copiilor views 19450

Cu cît ar putea creşte indemnizaţia pentru copiii fără părinţi

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) propune majorarea cu 3%, de la 1 aprilie 2019, a îndemnizaţiei zilnice pentru copiii rămași fără ocrotire părintească.

Potrivit unui proiect de hotărîre de Guvern, coeficientul de indexare constituie creșterea anuală a indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent, care a fost de 3%. Dacă din calcul rezultă fracțiuni în bani, acestea se rotunjesc la un leu în creștere, prevede documentul, scrie mold-street.com.

Analizînd normele proiectului, putem constata că prin indexarea de la 1 aprilie 2019, se va majora nesemnificativ cuantumul indemnizației zilnice pentru copii, și anume: pentru zilele obișnuite va creşte de la 10 lei la 11 lei; pentru ziua de naștere a copilului se va majora de la 100 lei la 103 lei, iar pentru zilele de sărbătoare (Anul Nou, Crăciun, Paşti şi de Ziua Internaţională a Copilului) de la 70 lei la 73 lei.

Pentru această majorare va fi nevoie de alocat suplimentar din Bugetul de stat - circa 1,23 milioane lei.

Sursa: mold-street.com

Cuvinte cheie:

indemnizatii , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
155 locuitori

Nicolscoe este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Nicolscoe alcătuia 155 de oameni în anul 2004. Satul Nicolscoe a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.