Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 ianuarie 2018, 16:15 Copiilor views 10800
Cetățenii sînt îndemnați să anunțe poliția dacă observă copii nesupravegheați pe străzi
04 ianuarie 2018, 16:15 Copiilor views 10800

Cetățenii sînt îndemnați să anunțe poliția dacă observă copii nesupravegheați pe străzi

Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului (DMPDC) îndeamnă cetățenii să sune la poliție – 902, imediat ce observă pe străzile orașului copii nesupravegheați, care vagabondează sau cerșesc.

După identificarea copilului în stradă, poliția va anunța autoritatea tutelară locală și împreună vor evalua starea copilului. După care, va fi plasat de urgență la centrele de plasament din subordinea Direcției sau în centre de plasament din subordinea organizațiilor neguvernamentale. După care, vor fi inițiate proceduri de reintegrare a copilului în familia biologică sau pentru plasament planificat.

Șefa interimară DMPDC, Rodica Terehovschi, a declarat pentru IPN că apelul către cetățeni vine în contextul sărbătorilor de iarnă, deoarece în această perioadă copiii sînt în vacanță și rămîn cel mai des fără supraveghere.

Potrivit Rodicăi Terehovschi, practic toți copiii depistați fără supraveghere în ultimul timp au fost întorși în familia biologică. Pe parcursul anului 2017, doi copii au fost abandonați, față de patru în 2016.

Șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului și-a exprimat speranța că pe parcursul anului curent va spori numărul asistenților parentali profesioniști și a asistenților personali, iar pînă în 2020 va exista un centru specializat pentru copiii străzii.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

copii , politia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1903
Populația:
69 locuitori

Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Scumpia, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Nicolaevca a fost înființat în anul 1903.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.