Mergi spre compartimentul: Copiilor
11 decembrie 2017, 10:31 Copiilor views 11036
Copiii cu deficienţe de auz au organizat un concert de caritate
11 decembrie 2017, 10:31 Copiilor views 11036

Copiii cu deficienţe de auz au organizat un concert de caritate

Zi plină de emoţii pentru copiii cu deficienţe de auz de la Şcoala nr. 12 din Chişinău. Elevii au fost vedetele unui spectacol de caritate cu genericul "Ajută-mă să te aud". Spectatorii au privit cu sufletul la gură şi au admirat talentul acestor micuți de a se afirma în viaţă.

Cei peste 90 de copii cu deficienţe de auz au încîntat oaspeţii concertului cu cîntece şi dansuri tradiţionale. Pe scena mare au urcat și frații Anton și Daria Percic. Elevii au probleme de auz încă din naştere, însă acest lucru nu-i împiedică să fie fericiți şi să se bucure de fiecare clipă.

"Mi-a plăcut mult acest concert. Mereu particip la asemenea sărbători. Mi-a plăcut mult dansul pe care l-am interpretat", a spus elevul Anton Percic.

"Mereu am emoții cînd copii mei urcă pe scenă. Mă strădui mereu să le ofer sprijinul meu și îi susțin de fiecare dată. Ei sînt tare bravo", a spus Oxana Percic.

Unii dintre elevi au urcat pe scenă acompaniați de interpreți autohtoni. Cîntăreții spun că au avut mari emoții și că de fiecare dată, când au ocazia să participe la asemenea manifestări, o fac din suflet.

"Am urcat pe scenă cu niște emoții confuze. Nu știam ce o să fie, cum o să fie, dar după ce am interpretat în duet aș putea spune cu fetița, mi s-a răscolit sufletul", a spus interpreta Kătălina Rusu.

"Au nevoie de ajutor acești copii. De fiecare dată cînd vin cu aceste propuneri să participăm noi artiștii, cu mare drag particip", a spus interpreta Adriana Ochişanu.

Talentul copiilor a fost răsplătit cu ropote de aplauze.

Directoarea școlii nr. 12 susţine că astfel de spectacole sunt adevărate terapii pentru copiii cu nevoi speciale.

"Unul din scopurile este sensibilizarea opiniei publice și promovarea abilităților creatoare ale copiilor dar cel mai important scop este dotarea sălilor de studii cu mijloace TIC", a spus directorul Școlii nr. 12, Nina Rusu.

Concertul de caritate "Ajută-mă să te aud" a ajuns la cea de a treia ediție. Banii adunați vor fi utilizați pentru procurarea materialelor auditive pentru dotarea sălilor de clasă din școală.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

copii , concert , caritate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
300 locuitori

Florica este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 300 de oameni. Satul Florica a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.