Mergi spre compartimentul: Copiilor
14 septembrie 2017, 16:21 Copiilor views 7419
Picturile copiilor moldoveni au ajuns la o expoziție internațională
14 septembrie 2017, 16:21 Copiilor views 7419

Picturile copiilor moldoveni au ajuns la o expoziție internațională

Justiție – eu te văd așa", o expoziţie dedicată aniversării a XX-ea de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale este inaugurată astăzi, 14 septembrie, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg. Potrivit unui comunicat de presă al Institutului Național al Justiției, citat de IPN, evenimentul este organizat în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei.

Expoziţia cuprinde o serie de compoziții artistice realizate de copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 17 ani din Republica Moldova și reflectă justiția văzută de ei, cum și-o închipuie sau cum cred ei ca aceasta ar trebui să fie. Lucrările prezentate la vernisajul de la Strasbourg au participat mai întîi la concursul republican de arte plastice cu aceeaşi denumire, în perioada 27 ianuarie – 31 mai.

Potrivit comunicatului, menirea acțiunii a fost de a informa elevii despre rolul și importanța justiției în societate şi de a susține interesul copiilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastic. Criteriile de care au ținut cont jurații cînd au ales câştigătorii au fost: originalitatea ideii, creativitate și aplicarea tehnicilor artistice.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

desen , copii , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.