Mergi spre compartimentul: Copiilor
22 ianuarie 2023, 11:30 Copiilor views 18527
Bunicii: cheia evoluţiei umane
22 ianuarie 2023, 11:30 Copiilor views 18527

Bunicii: cheia evoluţiei umane

Nu ne-au vegheat doar copilăria, ci, conform unor ultime studii, din timpuri imemoriale pînă în prezent, bunicii din toată lumea au avut un rol extrem de important în evoluţia speciei umane şi consolidarea familiilor.

Potrivit Daily Mail, suportul lor psihic, emoţional şi material a ajutat mii de generaţii de oameni să crească sănătoase, echilibrate şi cu un set de valori corecte şi funcţionale.

Dragostea şi experienţa oferită de bunici propriilor copii şi nepoţilor au ajutat la depăşirea unor dificultăţi serioase precum divorţul sau pierderea tragică a unui membru al familiei.

Spre exemplu, un studiu din Finlanda a evidenţiat faptul că acei copii care au bunici relativ tinere ajung să trăiască mai mult decît copii care au bunici mai vîrstnice.

S-a mai stabilit faptul că bunicile din partea mamei işi iubesc mai mult nepoţii decît cele din partea tatălui. Cercetătorii explică acest comportament pe baza faptului că bunica din partea mamei simte instinctual legătura ADN cu nepotul, fiind foarte atentă la transmisia liniei genetice mai departe.

Cuvinte cheie:

om , evolutie , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.