Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 iulie 2016, 11:50 Copiilor views 9214
A fost modificat regulamentul de notare a elevilor
04 iulie 2016, 11:50 Copiilor views 9214

A fost modificat regulamentul de notare a elevilor

La finele lunii iunie, Colegiul Ministerului Educației a aprobat o serie de modificări la unele Metodologii și Regulamente. Printre acestea se numără și o serie de modificări ale Regulamentului privind evaluarea și notarea rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățămîntul primar și secundar.

Regulamentul stabilește modul de evaluare și notare a rezultatelor învățării, promovarea și absolvirea în învățămîntul primar și secundar.

Elementele de noutate țin de următoarele aspecte:

# trecerea la o abordare unică de calculare a notelor medii semestriale și anuale în învățămîntul gimnazial și liceal.

Această prevedere asigură unitatea abordării la nivel de sistem educațional (în învățămîntul gimnazial, liceal, în toate ciclurile învățămîntului profesional tehnic, școală profesională, colegii și în ciclurile învățămîntului superior). Modalitatea de calcul propusă exclude partea de subiectivism, care poate fi prezentă în activitatea de evaluare realizată de cadrul didactic (valabilă pînă în prezent prin aplicarea principiului de rotunjire a notelor medii semestriale);

# revizuirea modalității de calculare a mediei generale (anuale/semestriale) a elevului prin introducerea calculului mediei aritmetice a notelor semestriale/ anuale obținute la disciplinele de studiu obligatorii și opționale din Planul-cadru de învățămînt.

Această schimbare vine în contextul prevederilor Codului Educației (art. 40, pct. 7), prin care urmează să fie mărită ponderea disciplinelor opționale, precum și în vederea asigurării evaluării elevului pentru rezultatele învățării la disciplinele opționale, care odată alese, devin obligatorii.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

regulament , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4823 locuitori

Brătuşeni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Brătuşeni şi Brătuşenii Noi. Satul Brătuşeni este aşezat în regiune de colină, situat la o distanță de 12 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4823 de oameni. Satul Brătuşeni din ţinutul Hotin este atestat pentru prima dată într-un document din 1560, cînd Alexandru Lăpuşneanu dăruia satul lui Bratăş şi fraţilor săi, Ion şi Simca.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.