Mergi spre compartimentul: Copiilor
15 mai 2016, 14:00 Copiilor views 7062
Programul „15” - părinți înțelegători și copii cuminți (Video)
15 mai 2016, 14:00 Copiilor views 7062

Programul „15” - părinți înțelegători și copii cuminți (Video)

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita" în colaborare cu Oficiile de Probațiune din Chișinău au dat start Programului „15". Acesta este destinat părinților care vor copii cuminți, dar și pentru adolescenții ce își doresc mai multă libertate și înțelegere.

Programul „15", presupune 15 întâlniri tematice realizate în paralel în 4 grupuri (un grup de adolescente și un grup de adolescenți, un grup de tați și unul de mame, ori alte personase adulte sub supravegherea sau în grija cărora se află adolescenții – bunel/bunică, unchi/mătușă, frate/soră mai mare, educator, pedagog social etc).

„Este un program nou, care va fi implementat în cadrul Serviciilor Prietenoase Tinerilor. Acesta va fi lansat în patru raioane: Chișinău, Bălți, Edineț și Călărași. Vom lucra în special cu familiile în stare de vulnerabilitate, vom discuta despre sănătatea tinerilor, problemele ce se întâlnesc în familiile cu adolescenți și cum pot fi acestea soluționate", zice Galina Leșco, Şefa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita".

„Am hotărât să colaborăm cu Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita" pentru a încerca să schimbăm comportamentul tinerilor care sunt în cadrul Probațiunii, dar și să schimbăm poziția părinților asupra problemelor adolescenților", zice Aliona Gîrbu, șef Serviciul probațiune juvenilă.

Sursa: www.stiripozitive.eu

Cuvinte cheie:

parinti , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.