Spre compartiment: Copiilor
26 noiembrie 2015, 10:04 Copiilor views 12907
Activități exstrașcolare în Chișinău unde copiii pot merge gratuit
26 noiembrie 2015, 10:04 Copiilor views 12907

Activități exstrașcolare în Chișinău unde copiii pot merge gratuit

Ziarul „Komsomolskaia Pravda” a publicat informații privind centrele și cercurile din capitală care ajută copiii la dezvoltarea abilităților lor.


Centrul municipal de creație tehnică a elevilor


Adresa: str. Iancu, 29


Telefon: (0-22) 54 36 22


Programul centrului: Modelarea aeronavelor, modelarea rachetelor, modelarea automobilelor. Copii studiază bazele fizicii și mecanicii, există un cerc al radioamatorilor, de asemenea, de designer vestimentar.


Centrul activează în timpul săptămânii și în weekend, toate informațiile privind programele, profesorii, se pot obține la numărul de telefon prezentat mai sus, administrația lucrează în fiecare zi de la ora 9.00. Pot fi înscriși copiii de la 6 ani. Selecția are loc permanent.

 

Centrul de creație a copiilor „Floarea Soarelui”


Adresa: str. A. Mateevici, 21


Tel: (0-22) 28 78 49

 

Programul centrului: Dansuri populare, moderne și sportive, arte plastice,  broderie, folclor, teatru, origami, quilling, ceramica, instrumente muzicale (pian, acordeon, chitară, fluer, vioară), vocal, floristica, macrame.

Centrul lucrează în timpul săptămânii și în weekend, în principal, în după-amiază. Excepție fac clasele de pian care în zilele lucrătoare au loc și în prima jumătate a zilei. La sfârșit de săptămână, centrul este deschis între orele 9.00-19.45, oferind o mare varietate de directii creative pentru copii de la vîrsta de 5 ani. Selecția are loc permanent.

Centrul de creație tehnică „Politehnic”


Adresa: bul. Iurii Gagarin, 4


Telefon: (0-22) 27 00 63

 

Programul centrului: Modelarea auto, modelarea aeronavelor, rachetelor, modelarea tehnică începătoare (pentru clasele mici), un cerc al radioamatorilor (pentru elevii mai mari de clasa a 7-a), informatică, pictură, prelucrarea artistică a lemnului, designer, designer vestimentar.


Centrul de creativitate tehnică primește copii de la 5 ani. Cursurile se desfășoară în fiecare zi, șapte zile pe săptămână. Orele de lucru a centrului: luni-vineri – 14.00-19.00, sâmbăta și duminica – 10.00-15.00. Selecția are loc permanent.


Școală specializată de box, lupte și kickboxing (Manej)


Adresa: str. A. Doga, 26


Telefon: (0-22) 43 89 26


Activități: box, lupte libere, kickboxing.

 

La școală se acceptă copii de la vîrsta de 10 ani. Orele sunt gratuite în timpul săptămânii în după-amiaza.


Centrul de creație pentru copii „Curcubeul” 


Adresa: str. Braniștii, 5


Telefon: (0-22) 44 00 50


Programul centrului: vocal, instrumente muzicale, dansuri populare și de estradă, arte plastice, artă decorativă aplicată (pictură pe sticlă, lemn, lucru cu o varietate de materiale naturale).


Lecțiile gratuite pentru copiii de la 5 ani desfășoară zilnic, inclusiv în week-end, de obicei în doua jumătate a zilei. Selecția are loc permanent.

 
Centrul republican pentru copii și tineret „Artico”


Adresa: bul. Ștefan cel Mare, 169


Telefon: (0-22) 85 62 00


Programul centrului: muzică (folclor, cor, muzică pop), dans (sport, folk, balet, modern, dansuri populare, flamenco, dans neoclasic), teatru (muzical, teatru de moda ecologică), tehnologii informaționale, artă plastică (desen, design, sculptură în lemn, ceramică), studiou de dezvoltare personală, dezvoltare emoțională, gândirea creativă prin desen și modelare, origami, quilling, telegrafie (codul Morse), dezvoltarea vorbirii cu ajutorul muzicii (tratarea gângăvitului), judo, box, tenis de masă, șah, turizm.


Centrul “Artico” oferă o mare varietate de activități gratuite pentru copii de la 5 ani (în cazuri excepționale, pot fi înscriși și copii de 4 ani). Orele au loc după masă, începând cu ora 14.30, în general în cursul săptămânii. Înscrierea se face la începutul anului școlar, dar în anumite cercuri, copilul poate fi acceptat după un interviu individual cu profesorul.


Centrul “Fantastic-CeCeFel” 


Adresa: str. Gh. Asachi, 49-A, scara II


Telefon: (0-22) 28 70 93

 

Programul centrului: Jocuri, teatru, pictură, sculptură, dans, dar sarcina principală a instituției este de a educa părinții să-și înțeleagă mai bine copiii, să învețe a negocia cu ei de la o vârstă fragedă, de aceea, de două ori pe lună, părinții au posibilitatea de a se consulta cu un psiholog din cadrul centrului.


Centrul “Fantastic-CeCeFel” propune cursuri pentru copiii de la 7 luni până la 7 ani, însoțiți de un adult. Înscrierea la cursurile gratuite se pot face pentru un termen de 3 luni, de câte două ori pe săptămână. Centrul activează patru zile pe săptămână, de marți până vineri între 9.00-17.00. Înscrierea se face o dată la trei luni.


Centrul de creație pentru copii “Luceafărul” 


Adresa: str. Valya Crucii, 2


Telefon: (0-22) 77 89 29 (0-22) 77 04 41.


Programul centrului: Arte și meserii, ceramică, artă plastică, tricotarea și cusutul jucăriilor, broderie cu biser, dans (modern, sportiv, pop), instrumente muzicale (pian, fluer, chitară), vocal.

 

În centrul de creație “Luceafarul” pot fi înscriși copii de la 6 ani (în cazul unui contract individual se poate înscrie și copii mai mici). Toate clasele lucrează cinci zile pe săptămână, de luni până vineri între 13.00 - 18.00. Selecția are loc permanent.

 

Centrul municipal al tinerilor naturaliști


Adresa: bul. Traian, 3


Telefon: (0-22) 56 45 20 (0-22) 76 35 66


Programul centrului: Floricultură și aranjamente florale, cerc zoologic, acvaristica, îngrijirea iepurilor, un cerc al naturii și fantezie (compoziții din materiale naturale), arhitectura verde (design peisagistic), viticultură, horticultură, cercuri "Tînărul naturalist" și "Tînărul ecologist". Excursii regulate la grădina botanică, grădina zoologică, parcul dendrologic, la diferite muzee, precum și excursii la natură.

 

Centrul este deschis de luni până sâmbătă. Majoritatea cursursurilor încep la ora 14.00, în unele clase cursurile pot începe și la alte ore dacă există o înțelegere prealabilă. Se acceptă copiii de la 6 ani (clasa I). Selecția are loc o dată la 3 luni.

Centrul pentru copii și tineret „Convorbitorul”


Adresa: Str. Mircea cel Bătrîn, 7


Telefon: (0-22) 33 14 52


Programul centrului: Ctrcul „Frivolite” (arta croșetării), ansamblu muzical, cercul de teatru, broderie cu biser, șah, dans de diferite stiluri, origami.


Centrul este deschis de luni până sâmbătă. În zilele de lucru – între orele 13.00-19.00, sambata – de la ora 10.00 pînă la 15.00. Se acceptă copii de la 6-7 ani.


Cercul de inițiere în arte pe lângă Muzeul Național de Artă

Adresa: str. 31 August, 115 – auditoriul 32

Telefon: (0-22) 24 13 12; 079 436 158 (Polina Alexandrovna Gridneva - profesor)

Programul centrului: Inițierea în genurile de artă plastică, tehnici de pictură, desen, ceramică, sculptură, excursii în sălile muzeului, familiarizarea cu opere de artă originale, vizionarea de filme, dedicate artei plastice. picturii.

 

O dată pe săptămână, la Muzeul Național de Artă au loc lecții teoretice și practice de artă plastică. Se acceptă copii de vârstă preșcolară (5 ani) și copii din clasele primare (clasele 1-4). Selecția are loc la începutul anului, pe parcurs sunt posibile alte selecții.


Școala sportivă specializată Speranța” 


Adresa: str. Ion Creangă, 47/2


Telefon: (0-22) 74 65 19

 

Activități: baschet, volei, gimnastică sportivă și artistică..


La școală se acceptă copii de la 5 ani. Orele se petrec de 3-4 ori pe săptămână, în după-amiaza. Antrenamentul de obicei dureaza 1-1,5 ore. Școala este deschisă între orele 8.00-20.00.

 

Sursa: kp.md

Cuvinte cheie:

copii , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2448 locuitori

Malcoci este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Malcoci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2448 de oameni. Satul Malcoci a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.