Mergi spre compartimentul: Copiilor
15 octombrie 2015, 09:40 Copiilor views 6517
Oportunitatea de a studia la universitățile de frunte din Rusia
15 octombrie 2015, 09:40 Copiilor views 6517

Oportunitatea de a studia la universitățile de frunte din Rusia

O nouă etapă a Jocurilor Olimpice "Vremea ucitisia v Rossii!" (E timpul să înveți în Rusia!) pentru elevii claselor absolvente din școlile și liceele de pe ambele maluri ale Nistrului.

Organizatori ai evenimentului: Rossotrudnicestvo, cu sprijinul Ministerului Educației și Științei al Rusiei, în colaborare cu Consorțiul Universităților Tehnice principale din Rusia.

Participanții la Olimpiadă vor trebui să treacă teste la matematică, elaborate în baza programelor educaționale rusești din învățămîntul general. Participarea la Olimpiadă este gratuită.

Pentru învingătorii Olimpiadei sînt prevăzute locuri bugetare la universitățile tehnice principale ale Federației Ruse, care participă la acest proiect.

De asemenea, în cadrul Olimpiadei, universitățile, care participă la proiect, vor prezenta programele sale educaționale, le vor oferi potențialilor studenți consultații cu privire la condițiile de viață din Rusia, dar și referitor la specificul socio-cultural și istoric al țării.

Tuturor participanților la prezentări le vor fi oferite informații privind cerințele, termenele și ordinea în care urmează să fie pregătite documentele pentru a-și urma studiile în Federația Rusă.

Olimpiada se va desfășura pe data de 22 octombrie la Liceul Teoretic "G. A. Gaidarji" din Comrat, de la orele 14.15 pînă la 16.30, pe 23 octombrie la Tiraspol, la școala № 9, de la orele 12.00 pînă la 14.30, iar pe 24 octombrie la Chișinău, la Centrul Rus de Știință și Cultură între orele 11.00-13.30.

Cererea de participare la Olimpiadă în orașul Chișinău trebuie să o trimiteți pînă pe data de 21 octombrie, la adresa de e-mail: rcnk_project@mail.ru (notificînd în mod obligatoriu: "Vremea ucitisia v Rossii!"). Telefon de contact pentru informații: (373 22) 22-01-70.

Sursa: ru.sputnik.md

Cuvinte cheie:

studii , elevi , Rusia , Jocurile Olimpice

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
332 locuitori

Bocancea-Schit este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.80 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.06 km. Localitatea este situată la distanța de 36 km de oraşul Sîngerei şi la 103 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 332 de oameni. Satul Bocancea-Schit e atestat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.