Mergi spre compartimentul: Copiilor
04 august 2015, 11:52 Copiilor views 7415
Peste o sută de tineri moldoveni vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT
04 august 2015, 11:52 Copiilor views 7415

Peste o sută de tineri moldoveni vor beneficia de instruire gratuită în domeniul IT

Peste o sută de tineri vor fi instruiți gratuit cum să utilizeze aplicațiile Android și programele de Photoshop, în cadrul unei școli de vară IT, care s-a deschis la Chișinău, informează MOLDPRES.

Tinerii vor fi instruiți timp de o lună de către două grupuri de voluntari din Coreea de Sud. De asemenea, participanții la instruiri vor avea posibilitatea să studieze limba și cultura coreeană.

După încheierea cursului, tinerii vor susţine un examen şi vor primi certificat de absolvire.

Proiectul se află la a treia ediție, iar organizatorii acestuia sînt Centrul moldo-coreean de informare şi Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din R. Moldova.

Guvernul coreean trimite voluntari IT în țara noastră din 2012. Anul acesta, în perioada iulie-august, au fost delegate șase echipe de voluntari: cîte una în satul Oxentea, Dubăsari, și în comuna Budești, municipiul Chișinău, și cîte două la ULIM și la Centrul moldo-coreean de Informare și Acces.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Miroslav Răspunde Citează selecţia
    Они что там думают, что мы туалетной бумагой пользоваться не умеем???
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
259 locuitori

Andreevca este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 259 de oameni. Satul Andreevca a fost menționat documentar în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.