Mergi spre compartimentul: Copiilor
16 aprilie 2015, 11:35 Copiilor views 7400
Au fost selectate centrele unde vor fi susținute examenele de bacaulareat
16 aprilie 2015, 11:35 Copiilor views 7400

Au fost selectate centrele unde vor fi susținute examenele de bacaulareat

Ministerul Educatiei a selectat 103 centre de bacalaureat in care absolventii vor merge pentru a sustine cele patru probe de examen. Astfel, peste o treime dintre acestea se gasesc in capitala, iar restul sunt in raioanele sau localitatile din tara.

In sesiunea de bacalaureat 2014, aproape fiecare al doilea elev a picat cel putin la o proba de bacalaureat, rata de promovare fiind cu 12 la suta mai mica in comparatie cu rezultatele din 2013.

La sesiune s-au inscris 26817 de candidati, dintre care 7533 de candidati sunt restantieri din anul trecut, anunta ministerul intr-un comunicat de presa.

Sesiunea de bacalaureat se va desfasura in perioada 2-19 iunie. Saptamana trecuta primarul capitalei, Dorin Chirtoaca s-a aratat nemultumit de data alegerilor locale, intrucat coincid cu sesiunea de examene si astfel, scolile sunt puse intr-o situatie delicata, pentru ca multe dintre sectiile de votare sunt amenajate in institutiile de invatamant.

Sursa: protv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
322 locuitori

Crăciun este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 322 de oameni. Satul Crăciun a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.