Mergi spre compartimentul: Copiilor
26 martie 2015, 16:27 Copiilor views 7703
Elevii din R. Moldova sînt invitați să participle la concursul „Europa la noi acasă”
26 martie 2015, 16:27 Copiilor views 7703

Elevii din R. Moldova sînt invitați să participle la concursul „Europa la noi acasă”

Ministerul Educației al Republicii Moldova invită elevii claselor 5-10 și elevii claselor 11-12 să participe la concursul republican Europa la noi acasă. Scopul concursului este sensibilizarea tinerilor și comunităților școlare cu privire la viitorul european, valorile europene și locul Republicii Moldova în Europa.

Concursul de proiecte școlar-comunitare este destinat elevilor claselor 5-10. La concurs pot participa grupuri de inițiativă formate din elevi, profesori, părinți, clase de elevi. Proiectele pot fi realizate pînă la data de 1 mai 2015 sub formă de expoziții, fotografii, ziare școlare, reportaje video. Subiectul proiectelor va fi „Cooperare pentru dezvoltare".

Concursul de eseuri „Cooperare pentru dezvoltare" este destinat elevilor claselor 11-12. Eseul poate fi scris în limbile română, rusă, engleză sau franceză.

Formularele de participare, condițiile și alte detalii referitoare la concurs pot fi găsite în regulamentul anexat.

Sursa: edu.md

Cuvinte cheie:

concurs , Moldova , Europa , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.