Spre compartiment: Copiilor
11 februarie 2015, 10:16 Copiilor views 9837
Bune maniere: Tu știi cum se fac corect prezentările?
11 februarie 2015, 10:16 Copiilor views 9837

Bune maniere: Tu știi cum se fac corect prezentările?

Să faci prezentările între persoane care nu se cunosc pare un lucru foarte simplu, însă eticheta și bunele maniere impun anumite reguli de care ar fi bine să ținem cont.

Ca reguli generale, trebuie reținut că se prezintă bărbatul — femeii; cel mai tânăr — celui mai în vârstă; inferiorul — superiorului; subordonatul — șefului; o persoană singură — grupurilor.

Atunci când vom prezenta membrii familiei, întotdeauna vom menționa ce legătură de rudenie există între noi. Nu vom prezenta soțul/soția cu cuvintele ''domnul/doamna'', ci vom spune simplu ''Dan - soțul meu'', sau ''Dana - soția mea'', fără a mai menționa numele de familie. Atunci când vom prezenta un cuplu care nu este căsătorit, vom menționa numele de familie al fiecăreia. Când prezentăm cupluri căsătorite, menționăm numele de familie al celor doi soți: ''Domnul și doamna Popescu''.

Un bărbat se ridică întotdeauna când îi este prezentată o persoană. O femeie trebuie să se ridice când e prezentată unei doamne sau unui domn cu mult mai în vârstă. În general, când se fac prezentările, tinerii nu vor sta jos în prezența persoanelor mai în vârstă.

Autoprezentarea se face de obicei când numărul de musafiri e prea mare sau, pur și simplu, când cineva a uitat să vă prezinte. Vom spune simplu, întinzând mâna și zâmbind, prenumele și numele. E important să folosiți ambele nume, nu doar prenumele.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

educatie , eticheta , societate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
258 locuitori

Cucuieţii Noi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Cucuieţii Noi a fost atestat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.