Mergi spre compartimentul: Copiilor
13 februarie 2014, 10:57 Copiilor views 9469
Cei mai buni studenţi moldoveni au fost premiaţi cu Burse de Merit
Foto: gov.md
13 februarie 2014, 10:57 Copiilor views 9469

Cei mai buni studenţi moldoveni au fost premiaţi cu Burse de Merit

Prim-ministrul Iurie Leancă a felicitat astăzi cei mai buni studenţi ai ţării pentru performanţele pe care le-au obţinut, fiind răsplătiţi cu Burse de Merit, a relatat agenţiei MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Evenimentul a avut loc în cadrul unei ceremonii la care au participat şi ministrul Educaţiei, Maia Sandu, rectori şi profesori ai universităţilor unde tinerii îşi fac studiile.

„Este o ocazie excelentă de a contribui la afirmarea studiilor de calitate, de a demonstra că şi în Republica Moldova atitudinea, abordarea riguroasă, discernămîntul de care dau dovadă cei mai buni studenţi sînt apreciate deja din momentul studiilor. Sînt convins că această atitudine va fi răsplătită din plin pe parcursul vieţii şi carierei Dumneavoastră", a spus Prim-ministrul Iurie Leancă.

Şeful Cabinetului de miniştri a dat asigurări că Guvernul va continua reforma din temelie a procesului educaţional de toate treptele.

„Este prioritatea numărul unu a Guvernului pe care îl conduc. Fără studii de calitate, fără absolvenţi care posedă cele mai noi tehnologii, cele mai noi metode de a gîndi critic, Republica Moldova nu va reuşi niciodată să depăşească decalajul care, din păcate, există între noi şi restul Europei. Vom continua, în pofida criticilor şi rezistenţelor, să promovăm această reformă atît de necesară. Vom face astfel încît în instituţiile noastre toleranţa faţă de injustiţie şi corupţie să fie zero, iar pentru aceasta avem nevoie de implicarea şi susţinerea Dumneavoastră", a adăugat Prim-ministrul.

Cei 50 de finalişti ai Programului Burse de Merit au primit cîte o Diplomă şi un premiu în valoare de 12 mii de lei.

Programul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996, la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova, pentru a susţine cei mai buni studenţi de la universităţile din Moldova. De atunci, la acest concurs au participat peste 4300 de studenţi, dintre care 1180 au beneficiat de Burse de Merit.

La ediţia curentă, au participat mai bine de 324 de studenţi de la 20 de instituţii de învăţămînt superior din Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

studenţi , bursa , Moldova , educatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.