Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 septembrie 2013, 15:50 Diaspora moldovenească views 7723
30 septembrie 2013, 15:50 Diaspora moldovenească views 7723

Moldovenii din Verona îndemnați să bea vinuri moldoveneşti


Foto: tv7.md

Timp de cîteva ore, Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat cu moldovenii din diaspora despre realizările guvernării, dar şi despre provocările cu care se confruntă. Printre subiectele abordate, s-au regăsit cele legate de situaţia politică internă din ţară, crearea locurilor de muncă, combaterea fenomenului corupţiei, dar mai ales despre parcursul european al Republicii Moldova, relatează MOLDPRES.

Premierul Iurie Leancă a dat asigurări că Guvernul întreprinde toate măsurile pentru ca cetăţenii noştri să resimtă cît mai curînd efectele reformelor întreprinse.

"Reforma educaţiei vine să pregătească specialişti calificaţi în domenii specifice, pentru că am constatat că avem locuri de munca şi nu atît de prost plătite. De exemplu la textile, reparararea drumurilor sunt salarii de 4- 6 mii lei, dar nu se găsesc specialişti calificaţi", a anunţat şeful Executivului.

Un alt subiect important pe care Iurie Leancă l-a abordat în cadrul întîlnirii a fost cel legat de perspectivele integrării europene a Republicii Moldova şi anume finalizarea negocierilor pe Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb.

La final, Prim-ministrul Iurie Leancă i-a îndemnat pe cetăţeni să bea vinuri moldoveneşti: "eu vă îndemn să beţi vin italian, dar acum este mult mai patriotic să beţi vin moldovenesc şi vă poftesc să-i serviţi şi pe italieni."

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

vin , moldovenii , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
4280 locuitori

Taraclia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Taraclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Căușeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4280 de oameni. Satul Taraclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.