Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iunie 2024, 11:00 Diaspora moldovenească views 855
Diaspora întîmpină cu aplauze limba maternă moldovenească
08 iunie 2024, 11:00 Diaspora moldovenească views 855

Diaspora întîmpină cu aplauze limba maternă moldovenească

Diaspora moldovenească din Rusia întîmpină cu aplauze limba lor maternă moldovenească.

Despre acest lucru a declarat unul dintre liderii Mișcării de căutare a Moldovei, conducătorul echipei de căutare „August”, Alexei Petrovici, care, în cadrul unei întîlniri cu compatrioții la Moscova, la Muzeul Victoriei, a vorbit în limba moldovenească, relatează Noi.md.

El a recunoscut că a învățat limba moldovenească încă din clasa I, iar în liceu a participat la olimpiade.

"Limba mea maternă este rusa. Mama mea vorbește cu mine în ucraineană. Dar țara mea și poporul meu au propria lor limbă - frumoasă și melodioasă, limba moldovenească. Iar moldovenii o prețuiesc și o păstrează, chiar și atunci cînd sunt departe de patria lor", a declarat Alexei Petrovici pe pagina sa de socializare.

Vă reamintim că pe site-ul moldovenii.md la rubrica „Noi, moldoveni” există informații despre limba moldovenească și de ce nu sîntem români.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443-1453
Populația:
1187 locuitori

Teliţa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Teliţa și Teliţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Anenii Noi și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1187 de oameni. Satul Telița a fost menționat documentar între anii 1443-1453.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.