Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 decembrie 2023, 16:00 Diaspora moldovenească views 1822
O moldoveancă a impresionat toată Italia
26 decembrie 2023, 16:00 Diaspora moldovenească views 1822

O moldoveancă a impresionat toată Italia

Veronica Nastasiu, o badantă de 57 de ani din Italia, originară din Calarași, Republica Moldova, a fost protagonista unui gest impresionant de solidaritate petrecut în Padova, în urmă cu cîteva zile, potrivit rotalianul.com.

Această poveste a început după ora 14:00, relatează publicația Polesine24, cînd Veronica, cunoscută mai bine cu numele de Vera, se deplasa cu bicicleta și a observat un portofel maro la intersecția dintre Pontevigodarzere și via Ferrero.

În portofel, badanta moldoveancă a găsit 1.335 de euro, documente și chiar permisul de ședere în Italia al proprietarului Emanuel Mafoe Fopa, un migrant camerunez de 48 de ani și rezident în Cadoneghe, angajat al unei companii de fructe și legume din zona industrială Zip.

Hotărîtă să returneze bunul pierdut, ea s-a îndreptat imediat spre sediul Poliției Municipale din via Tiziano Aspetti, unde a predat portofelul.

Ofițerii l-au contactat ulterior pe Emanuel, care a primit înapoi portofelul cu întreaga sumă de bani.

Veronica a refuzat orice recompensă propusă apoi de bărbatul african, insistînd ca banii să fie donați unei asociații umanitare din Republica Moldova.

„Povestea tînărului african m-a emoționat. O mare parte din banii din portofel trebuiau trimiși fratelui său (din Camerun – n.r.) care era bolnav”, a declarat ea.

Această demonstrație de altruism a impresionat întreaga comunitate, inclusiv pe Luigi Tarzia, consilier comunal din Arcella.

„O cunosc pe doamna Veronica de ani de zile”, a spus el. „Ea asistă persoane în vîrstă de decenii și este în Padova de 24 de ani.

Sîntem martorii unei povesti excepționale de umanitate, survenită chiar în ajunul Crăciunului, moment în care toți ar trebui să reflectăm asupra solidarității.”

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldoveanca , Italia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
6050 locuitori

Dubăsarii Vechi este un sat şi comună din raionul Criuleni. Dubăsarii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6050 de oameni. Satul Dubăsarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.