Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 aprilie 2023, 15:00 Diaspora moldovenească views 2008
Cămășile tradiționale moldovenești, expuse într-un muzeu din Lisabona
20 aprilie 2023, 15:00 Diaspora moldovenească views 2008

Cămășile tradiționale moldovenești, expuse într-un muzeu din Lisabona

30 de cămăși tradiționale au fost expuse la Muzeul Național al Costumului din Lisabona, în cadrul expoziției „Patrimonio vivo da Unesco”. Articolele vestimentare au fost create în cadrul unui curs online, desfășurat de comunitatea „Măiestria”.

Potrivit Stelei Moldovanu, coordonatoarea comunității „Măiestria”, cămășile au fost cusute de către femei din Republica Moldova, România, Italia, Franța, Suedia, Germania, Belgia și Elveția.

„E prea frumos cînd ți se realizează visele exact cum ți le-ai imaginat. Sunt o mare norocoasă să am alături aceste femei”, a menționat Stela Moldovanu într-o postare publicată pe Facebook.

Expoziția va fi deschisă în perioada 14 aprilie-4 mai, intrarea este gratuită.

Stela Moldovanu a creat comunitatea online Maiestria în 2018 anume pentru a promova cămășile-bluze autentice - iile. Comunitatea include oameni de diferite profesii care se ocupă cu broderii tradiționale. De asemenea, Maiestria desfășoară cursuri de instruire și organizează expoziții cu articolele sale vestimentare.

Mai multe informații despre ornamentele și costumele moldovenești aflați pe moldovenii.md

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzeu , costum popular , Lisabona

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
627 locuitori

Grebleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Grebleşti și Mărtineşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 627 de oameni. Satul Greblești a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.