Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 ianuarie 2023, 09:30 Diaspora moldovenească views 989
Rezultate bune pentru tenismana Cristina Bucșa la Australian Open
17 ianuarie 2023, 09:30 Diaspora moldovenească views 989

Rezultate bune pentru tenismana Cristina Bucșa la Australian Open

Tenismena spaniolă originară din Chișinău, Cristina Bucșa, s-a calificat în această dimineață în turul secund al probei de simplu feminin, pe tabloul principal al turneului de Mare Șlem de la Australian Open.

Bucșa a învins-o în trei seturi cu scorul de 2-6, 6-0, 6-2 pe nemțoaica Eva Lys, sportivă clasată pe locul 126 în topul WTA. Tenismena a avut o prestație incredibilă în calificări, obținînd trei victorii consecutive, grație acestor succese ea s-a calificat al doilea an consecutiv pe tabloul principal la competiția de la Antipozi, iar în partida cu japoneza Nao Hibino, a salvat 12 mingi de set ale adversarei, transmite radiomoldova.

Cristina Bucșa, antrenată de tatăl său, Ion Bucșa, fost biatlonist moldovean, o va întîlni în turul secund pe canadianca de origine romînă, Bianca Andreescu, care la rîndul ei a învins-o fără probleme în runda inaugurală pe cehoaica Maria Buzcova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tenis , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2750 locuitori

Năvîrneţ este un sat şi comună din raionul Făleşti. Năvîrneţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2750 de oameni. Satul Năvîrneţ a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.