Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 mai 2013, 11:17 Localitaţile Moldovei și diasporei views 8277
11 mai 2013, 11:17 Localitaţile Moldovei și diasporei views 8277

La Criuleni a demarat proiectul «Primăvara raioanelor moldoveneşti»



Uniunea consiliilor locale din Moldova a dat startul proiectului «Primăvara raioanelor moldoveneşti». În decurs de o lună republica va fi vizitată de conducători ai marilor oraşe europene pentru stabilirea releaţiilor economice şi culturale, relatează tv7.mdAstăzi locuitorii şi conducerea raionului Criuleni s-au întîlnit cu oaspeţi din Italia şi România.

Conducerea raionului Criuleni nu a sperat pe ajutorul autorităţilor centrale şi a decis să atragă de sinestătător mijloace din fondurile europene.
Un accent deosebit s-a pus pe coloritul local. Oaspeţii din Italia şi România au urmărit evoluţia ansamblurilor de dansuri populare.
Reprezentantului oraşului italian Torino a devenit cetăţean de onoare al oraşului Criuleni.

Meşterii populari au avut posibilitatea să stabilească relaţii de afaceri şi să prezinte mărfurile confecţionate.
Pentru potenţialii parteneri a fost amenajat un vernisaj. În cadrul expoziţiei au fost prezentate lucrările copiilor de diferite vîrste.
Ideea privind proiectul „Primăvara raioanelor moldoveneşti” a fost lansată de uniunea consiliilor raionale, aceasta fiind o nouă structură creată din iniţiativa administraţiilor locale din 14 oraşe.

Săptămîna viitoare proiectul „Primăvara raioanelor moldoveneşti” va fi găzduit de raionul Ialoveni.


Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.