Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 aprilie 2013, 15:39 Diaspora moldovenească views 10984
11 aprilie 2013, 15:39 Diaspora moldovenească views 10984

UE ar putea reintroduce vize pentru SUA


Foto: trm.md

Uniunea Europeană ar putea reintroduce sistemul vizelor pentru cetăţenii americani. Un document în acest sens a fost votat de Comisia pentru Libertăţi Civile din Parlamentul European, informează trm.md. Acesta se referă la situaţia României, Bulgariei, Ciprului şi Poloniei, ai căror cetăţeni au nevoie de viză pentru a intra în Statele Unite ale Americii sau Canada.

Iniţiatorul proiectului, europarlamentarul Agustin Diaz de Mera, a declarat că "în ce priveşte regimul vizelor, principiul reciprocităţii este unul esenţial în politica Uniunii Europene, iar dacă un stat membru beneficiază de renunţarea la vize, toţi cetăţenii europeni trebuie să aibă parte de acelaşi tratament".

Documentul urmează să fie supus verdictului Consiliului European.

Cuvinte cheie:

viza , UE , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1064 locuitori

Hruşova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Chetroasa, Ciopleni şi Hruşova. Satul Hruşova este situat la o distanţă de 24 km de oraşul Criuleni şi la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Hruşova constituie 1064 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hruşova datează din 5 mai 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.