Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 ianuarie 2013, 12:50 Localitaţile Moldovei și diasporei views 7628
05 ianuarie 2013, 12:50 Localitaţile Moldovei și diasporei views 7628

Circul se va deschide la finele anului 2013

Ministerul Culturii va anunţa in doua luni concursul investiţional în urma cărui urmează a fi semnat un contract de parteneriat public-privat pentru reparaţia Circului din capitală, iar pînă la sfîrşitul anului ar putea fi organizate deja primele reprezentaţii de circ. Anunţul a fost făcut de către ministrul Boris Focşa vineri, 4 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, informează tv7.md.

„Rămîn de părerea că ne-ar salva doar un parteneriat public-privat sau un concurs investiţional. Caietul de sarcini Ministerul Culturii deja l-a elaborat. Am purtat discuţii serioase şi la finele anului trecut şi anul acesta am reuşit deja să discutăm cu Agenţia Proprietăţii Publice. În decurs de două luni de zile va fi anunţat concursul investiţional şi cred că este cea mai bună formulă”, a notat ministrul.

Potrivit ministrului, în caietul de sarcini au fost stipulate circa 100 de milioane de lei investiţii. Ministrul a mai spus că odată cu semnarea contractului vor fi prevăzute termenele concrete pentru finalizarea lucrărilor de reparaţie şi de asemenea va fi stipulată o clauză care ar garanta că destinaţia acestei clădiri nu se va schimba.

Circul din Chişinău a fost luat în folosinţă de o companie cipriotă în 2008, pe un termen de 29 de ani. Agentul economic s-a obligat să repare clădirea, dar nu şi-a onorat angajamentele. În februarie 2010, Procuratura Generală a înaintat o acţiune civilă, solicitînd declararea nulă a contractului, iar la 31 martie 2011, Curtea de Apel Economică a admis cererea Procuraturii în interesele statului.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1587
Populația:
4661 locuitori

Susleni este un sat şi comună din raionul Orhei. Susleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4661 de oameni. Satul Susleni a fost menționat documentar în anul 1587.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.