Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 noiembrie 2012, 09:42 Diaspora moldovenească views 8878
02 noiembrie 2012, 09:42 Diaspora moldovenească views 8878

Moldovenii vor călători fără vize în Turcia

Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Turcia privind abolirea reciprocă a vizelor, informează tv7.md.

Documentul a fost semnat de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Iurie Leancă şi ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Ahmet Davutoglu.

Guvernele celor două țări au încheiat un tratat despre readmiterea cetățenilor care se află ilegal pe teritoriul celeilalte țări, colaborarea în domeniul educației, cartografiei și ocrotirii mediului ambiant. Președintele Turciei a declarat că țara lui este interesată să investească în parteteneriatele energetice ale R.Moldova.

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
2791 locuitori

Suruceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Suruceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2791 de oameni. Satul Suruceni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.