Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 octombrie 2012, 16:05 Diaspora moldovenească views 13351
31 octombrie 2012, 16:05 Diaspora moldovenească views 13351

Olanda menţine restricţii pentru cetățenii României şi Bulgariei pînă în 2014


Foto: rfi.ro

Menţinerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari pînă în 2014 se numără printre principalele puncte asupra cărora au convenit liberalii şi laburiştii olandezi în cadrul acordului lor de coaliţie guvernamentală, informează site-ul DutchNews.nl.
   
Acordul, al cărui conţinut nu a fost dezvăluit oficial, dar din care au fost publicate numeroase aspecte în presă, urmează să fie prezentat grupurilor parlamentare ale celor două partide. Acesta prevede mai ales măsuri de austeritate în valoare de 15 miliarde de euro pînă în 2017, potrivit presei locale.
   
La capitolul imigraţie şi integrare, acordul prevede, între altele, ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru romîni şi bulgari în 2014, necesitatea de a locui şapte ani în Olanda (comparativ cu cinci anterior) pentru a putea vota la alegerile locale, excluderea imigranţilor de la beneficiile sociale în primii şapte ani de reşedinţă sau obligaţia de a locui timp de şapte ani (faţă de cinci anterior) în Olanda pentru a putea primi cetăţenie.
   
Între alte prevederi se numără şi abandonarea planurilor de a obţine organizarea Jocurilor Olimpice în 2028 din cauza lipsei de sprijin în rîndul societăţii, interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri, creşterea vîrstei legale pentru a consuma alcool la 18 ani sau interzicerea purtării unor haine care acoperă faţa în clădirile publice şi în mijloacele de transport în comun.

Cuvinte cheie:

Olanda , restrictie , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
11575
Populația:
3003 locuitori

Feteşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Feteşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, fiind situat la 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi  la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3003 oameni. Denumirea veche a satului, cu care este  atestat documentar în anul 1575 este Hriţeni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.