Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 octombrie 2012, 10:02 Diaspora moldovenească views 5837
31 octombrie 2012, 10:02 Diaspora moldovenească views 5837

Moldovenii vor circula fără vize în Ecuador


Foto: mfa.gov.md 

Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Ecuador au semnat marţi, 30 octombrie, la Chișinău, Acordul privind călătoriile reciproce fără vize ale cetăţenilor, anunță trm.md. Acordul a fost semnat de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă, şi ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Ecuador în Republica Moldova, cu sediu la Moscova, Patricio Chávez Zavala.

Acordul prevede că cetăţenii ambelor state au dreptul de a intra, tranzita, ieşi şi rămîne pe teritoriul statului celeilalte părţi contractante, fără viză, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Scopul Acordului este de a intensifica contactele interumane şi a dezvolta relaţiile economice, comerciale, turistice şi culturale între state.

Ecuadorul este prima ţară de pe continentul latinoamerican care a semnat cu Republica Moldova un acord privind abolirea regimului de vize pentru toate categoriile de călători.

Acordul va intra în vigoare după ce ambele state vor îndeplini procedurile interne legale, necesare pentru intrarea acestuia în vigoare.

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
114 locuitori

Vladimireuca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Vladimireuca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.