Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 octombrie 2012, 09:33 Diaspora moldovenească views 11548
16 octombrie 2012, 09:33 Diaspora moldovenească views 11548

Un moldovean de la Anenii Noi candidează la un post de consilier în Bruxelles

Duminică, locuitorii oraşului Bruxelles au fost chemaţi la urne, pentru a-şi alege consilierii locali. Ziua a fost una plină de emoţii şi pentru moldoveanul Vitalie Eni, în vîrstă de 35 de ani. Deşi este originar din Anenii Noi, tînărul s-a avîntat să cucerească electoratul din Capitala Uniunii Europene, pe listele Mişcării Reformatoare, o coaliţie politică de centru-dreapta, relatează prime.tv.

Legislaţia din Belgia permite alegătorilor să voteze fie pentru un singur candidat, fie pentru întreaga listă a unui partid.

Vitalie a plecat din Moldova acum 12 ani, după ce a absolvit la Chișinău Academia de Studii Economice. Ajuns în Belgia, la fel ca şi alţi emigranţi moldoveni, şi-a pus diploma de economist în sertar şi a îmbrăcat şorţul de ospătar. 

La Bruxelles, Vitalie a făcut studii în administrarea afacerilor şi a obţinut, între timp, cetăţenia regatului belgian. După ce tentativele sale de a se angaja în sistemul bancar au eşuat, moldoveanul a decis să muncească pe cont propriu, devenind broker de asigurări.

Indiferent de rezultatul alegerilor, Vitalie recunoaşte că, deocamdată, nu-şi vede viitorul în Moldova.

 

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.