Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 octombrie 2012, 09:33 Diaspora moldovenească views 11756
16 octombrie 2012, 09:33 Diaspora moldovenească views 11756

Un moldovean de la Anenii Noi candidează la un post de consilier în Bruxelles

Duminică, locuitorii oraşului Bruxelles au fost chemaţi la urne, pentru a-şi alege consilierii locali. Ziua a fost una plină de emoţii şi pentru moldoveanul Vitalie Eni, în vîrstă de 35 de ani. Deşi este originar din Anenii Noi, tînărul s-a avîntat să cucerească electoratul din Capitala Uniunii Europene, pe listele Mişcării Reformatoare, o coaliţie politică de centru-dreapta, relatează prime.tv.

Legislaţia din Belgia permite alegătorilor să voteze fie pentru un singur candidat, fie pentru întreaga listă a unui partid.

Vitalie a plecat din Moldova acum 12 ani, după ce a absolvit la Chișinău Academia de Studii Economice. Ajuns în Belgia, la fel ca şi alţi emigranţi moldoveni, şi-a pus diploma de economist în sertar şi a îmbrăcat şorţul de ospătar. 

La Bruxelles, Vitalie a făcut studii în administrarea afacerilor şi a obţinut, între timp, cetăţenia regatului belgian. După ce tentativele sale de a se angaja în sistemul bancar au eşuat, moldoveanul a decis să muncească pe cont propriu, devenind broker de asigurări.

Indiferent de rezultatul alegerilor, Vitalie recunoaşte că, deocamdată, nu-şi vede viitorul în Moldova.

 

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
194 locuitori

Veveriţa este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Satul Veveriţa este situat la o distanţă de 38 km de oraşul Ungheni şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 194 de oameni. Satul Veveriţa a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.