Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 septembrie 2014, 10:00 Diaspora moldovenească views 21188
08 septembrie 2014, 10:00 Diaspora moldovenească views 21188

Moldoveanca care a cucerit Roma prin pictură

Foto: pentruea.md

Moldoveanca Natalia Cojocari, originară din Leova, cucereşte publicul italian prin pictură. Natalia a plecat din ţară pentru a-şi cîştiga dreptul la o viaţă decentă, înfruntînd o mulţime de greutăţi. Tînăra este pictoriţă de succes şi a reuşit să participe la mai multe expoziţii în Italia, scrie moldova.org.

Locuieşte la Roma deja de 6 ani şi a revenit la pictură după ce i-a făcut un portret patroanei la care muncea. Aceasta a rămas impresionată de talentului fetei şi a încurajat-o să investească timp şi în pictură. După această experienţă au venit cîteva comenzi de a picta în Calabria, apoi un calendar cu desene realizate în 2009.

Natalia spune că pasiunea ei pentru pictură vine din fragedă copilărie, iar faptul că a studiat la Universitatea de Stat "Ion Creangă" din Chișinău i-a fost de mare folos.

Recent, moldoveanca a participat la galeria de tablouri „Il mondo dell' arte”, unde au participat şase pictori din mai multe ţări. La această expoziţie, pictoriţa a prezentat şase tablouri abstracte în ulei pe pînze şi pe mătase. Pictoriţa spune că în tablourile ei încearcă să dea o amprentă personală ca să fie la înălţimea celorlalţi pictori cu renume.

Cuvinte cheie:

Roma , expoziție , pictor , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.