Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 iulie 2012, 11:40 Diaspora moldovenească views 10456
31 iulie 2012, 11:40 Diaspora moldovenească views 10456

Germanii sînt gata să renunţe la moneda euro


Foto: interfax.by 

Fiecare al doilea cetăţean german a pierdut încrederea în moneda unică europeană. Mai mult de jumătate din germani cred că viaţa în Germania ar fi mai bună dacă ţara ar ieși din zona euro, arată datele unui sondaj realizat  de Emnid și publicat duminica, scrie fondsk.ru

Potrivit sondajului, 51% dintre respondenţi s-au pronunțat pentru refuzul de la moneda euro. În opinia lor, în cazul în care Germania va trece la propriul său sistem monetar, viaţa în ţară s-ar mbunătăți. Doar 29% dintre respondenţi au afirmat că, în cazul ieșirii ţării din zona euro situația țării se va înrăutăți.

În plus, 71% dintre respondenţi s-au pronunțat în favoarea ieșirii Greciei  din zona euro, în cazul în care guvernul acestei ţări nu reuşeşte să pună în aplicarele de austeritate promise.

Agenţia independentă de rating Egan-Jones nu exclude falimentul Germaniei, în cazul dacă aceasta va continua să facă concesii pentru partenerii din zona euro. Germania ar fi avut mai puţine probleme în cazul în care nu ar existat moneda unică europeană, însă eventuala ieșire din zona euro, o va costa și mai mult.

La revizuirea perspectivelor ratingului de credit pe termen lung, pentru Germania, de la "stabil" la "negativ" a anunțat la 23 iulie agenţia "Moodys", cu toate acestea însăși ratingul a rămas la cel mai înalt nivel - AAA.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.