31 july 2012, 11:40 Moldovan Diaspora views 10454
31 july 2012, 11:40 Moldovan Diaspora views 10454

Germanii sînt gata să renunţe la moneda euro


Foto: interfax.by 

Fiecare al doilea cetăţean german a pierdut încrederea în moneda unică europeană. Mai mult de jumătate din germani cred că viaţa în Germania ar fi mai bună dacă ţara ar ieși din zona euro, arată datele unui sondaj realizat  de Emnid și publicat duminica, scrie fondsk.ru

Potrivit sondajului, 51% dintre respondenţi s-au pronunțat pentru refuzul de la moneda euro. În opinia lor, în cazul în care Germania va trece la propriul său sistem monetar, viaţa în ţară s-ar mbunătăți. Doar 29% dintre respondenţi au afirmat că, în cazul ieșirii ţării din zona euro situația țării se va înrăutăți.

În plus, 71% dintre respondenţi s-au pronunțat în favoarea ieșirii Greciei  din zona euro, în cazul în care guvernul acestei ţări nu reuşeşte să pună în aplicarele de austeritate promise.

Agenţia independentă de rating Egan-Jones nu exclude falimentul Germaniei, în cazul dacă aceasta va continua să facă concesii pentru partenerii din zona euro. Germania ar fi avut mai puţine probleme în cazul în care nu ar existat moneda unică europeană, însă eventuala ieșire din zona euro, o va costa și mai mult.

La revizuirea perspectivelor ratingului de credit pe termen lung, pentru Germania, de la "stabil" la "negativ" a anunțat la 23 iulie agenţia "Moodys", cu toate acestea însăși ratingul a rămas la cel mai înalt nivel - AAA.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
874 locuitori

Bărboieni este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bărboieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Nisporeni şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 874 de oameni. Satul Bărboieni a fost menționat documentar în anul 1602 cu denumirea Popești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.