Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iulie 2012, 10:45 Diaspora moldovenească views 10493
08 iulie 2012, 10:45 Diaspora moldovenească views 10493

Zilele culturii moldoveneşti în Italia

Dansuri şi cîntece populare, colecţie de costume naţionale vechi. Toate aceste fac parte din expoziţia ”20 de ani de relaţii diplomatice Moldova – Italia”, desfăşurată în cadrul zilelor culturii moldoveneşti, timp de trei săptămîni, în Italia, relatează trm.md.

Evenimentul a fost găzduit de unul dintre cele mai impresionante muzee din Europa, Muzeul Civilizaţiei Romane din Roma.

Această expoziție are drept scop familiarizare publicului italian cu istoria, tradiţiile şi arta Moldovei. Organizatorii au prezentat italienilor însemnătatea Casei Mari moldoveneşti.

Ansamblul artistic ,”Arţăraş” a încîntat publicul italian cu o suită de dansuri populare. Alături ansamblul folcloric, a evoluat şi conaţionala noastră - violonista Tamara Iaţco.

Expoziţia Republicii Moldova la Roma este parte componentă a unui proiect mai mare, cu genericul ”Arta şi cultura Europei de Est”.

Cuvinte cheie:

Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1975 locuitori

Tartaul este un sat şi comună din raionul Cantemir. Tartaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1975 de oameni. Satul Tartaul a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.