Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2012, 09:46 Diaspora moldovenească views 5077
05 iunie 2012, 09:46 Diaspora moldovenească views 5077

Moldova şi Cehia au semnat un Acord în domeniul securităţii sociale


Foto: mpsfc.gov.md 

Aranjamentul administrativ pentru aplicarea Acordului între Republica Moldova şi Republica Cehă în domeniul securităţii sociale a fost semnat la Chișinău, transmite MOLDPRES.

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a menţionat, în timpul procedurii de semnare, că documentul prevede acordarea următoarelor prestaţii de asigurări sociale: pensii pentru limită de vîrstă, pensii de invaliditate cauzate de boli obişnuite, pensii şi indemnizaţii de invaliditate cauzate de accidente de muncă sau boli profesionale, pensii de urmaş.

În acelaşi timp, Aranjamentul stabileşte mecanismele de plată a prestaţiilor de asigurări sociale, instituţiile responsabile pentru plata lor, documentele care necesită a fi completate pentru ca persoanele să poată beneficia de prestaţii, precum şi facilitarea comunicării între autorităţile competente şi între instituţiile intermediare.

În conformitate cu prevederile Acordului, persoanele interesate de obţinerea prestaţiilor se pot adresa, în Republica Moldova, la Casa Naţională de Asigurări Sociale, iar în Republica Cehă - la Administraţia Cehă de Securitate Socială.

În calitate de reprezentant al părţii cehe, documentul a fost semnat de Jaromir Kvapil, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Cehe la Chișinău, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.