Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 aprilie 2012, 10:07 Diaspora moldovenească views 16706
26 aprilie 2012, 10:07 Diaspora moldovenească views 16706

Moldoveanca Xenia Deli dorește promovarea imaginii țării sale

Xenia Deli, modelul din Tighina care face legea la Hollywood, e necăjită că admiratorii din țara ei de adopție nu știu unde sau ce e Moldova, relatează publicația Enational. Moldoveanca este unul dintre cele mai apreciate modele din Statele Unite, de care au început să se teamă pînă și modelele de la Victoria’s Secret, a poposit pe coperta ediției americane a revistei FHM. Reușita profesională absolut remarcabilă a tinerei din Tighina a fost, însă, umbrită de un mic amănunt. Chiar pe copertă, redactorii, în loc să spună că Xenia e moldoveancă, au prezentat-o ca fiind din Rusia.

Mîndră de originile sale, Xenia s-a cam supărat, dar s-a și văzut nevoită să recunoască un lucru. „Cred că jurnaliștii au scris Rusia pentru că aici, în SUA, nu sînt prea mulți oameni care să știe pe unde e Moldova sau măcar ce anume a fost URSS-ul. Ori de cîte ori spun în America faptul ca sînt din Moldova, nimeni n-are habar despre ce vorbesc”, a povestit supărată Xenia.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.