|
Prima ediţie a Bienalei Diasporei s-a desfăşurat la Chişinău (Foto)
Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Biroul relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a organizat ieri, la Chişinău, prima ediţie a Bienalei Diasporei. Evenimentul a reunit peste o sută de invitaţi, înalți demnitari de Stat, reprezentanți ai diasporei, migranți reveniți, reprezentanți ai instituțiilor partenere, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.
Prezentă la eveniment, secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a menţionat că este onorată să participe la Bienala Diasporei 2017, un eveniment de promovare şi încurajare a diasporei, cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare și migranți reîntorși, care au obținut rezultate deosebite în diverse domenii.
„Exprim sincera mea gratitudine și apreciere pentru fiecare cetățean al Republicii Moldova aflat peste hotarele ţării, care cu munca pe care o depune contribuie la promovarea imaginii și contribuie prin remitențe, prin investiții, la dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova", a menţionat secretarul general al Guvernului, subliniind că în anul 2018 Executivul va continua eforturile în elaborarea politicilor și în implementarea unor acțiuni exprese în sprijinul diasporei.
Programul evenimentului a inclus discursuri motivaţionale, mesaje de felicitare şi un vast program artistic susţinut de reprezentanţi ai diasporei. De asemenea, au fost desemnaţi laureaţii Bienalei Diasporei 2017, concurs lansat în premieră cu cinci nominalizări la categoriile: jurnaliști în diasporă care au scris despre diasporă sau Republica Moldova în afara țării, migranți reveniți care s-au remarcat în diverse domenii, medici fără frontiere, participanți ai programului DOR care promovează Republica Moldova şi cu drag pentru acasă.
Laureații acestei Bienale sînt:
Jurnaliști în diasporă – Bianna Golodryga
Medici fără frontiere – Dorina Donici
Din nou acasă – Valentina Geamănă
DOR cu talent – Corina Diaconu
Cu drag pentru acasă – Aura Vition.
Cu diplome de excelență au fost decernați: Gheorghe Bobeică, Raisa Ambros, Ludmila Furtună, Grigore Popușoi, Igor Furtună, Ana Niculăeș, Daniel Raicu, Nicoleta Louennous, Victoria Dunford, Tatiana Ciubuc, iar diplome de merit au fost acordate fiecărui nominalizat la cele cinci categorii.
Concursul a fost lansat în perioada 23 noiembrie – 17 decembrie 2017, iar în perioada 18 – 20 decembrie s-a desfăşurat procedura de vot on-line, în urma căreia o comisie mixtă de jurizare a desemnat câștigătorii pentru fiecare categorie.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1607
- Populația:
- 1141 locuitori
Gvozdova este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Satul Gvozdova este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 123 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1141 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gvozdova datează din 15 mai 1607.
Comentarii
(0)