Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 august 2013, 14:41 Diaspora moldovenească views 23204
05 august 2013, 14:41 Diaspora moldovenească views 23204

Un moldovean la Cirque du Soleil


Foto: pentruea.md  

Oleg Juruc a plecat din Moldova la 17 ani, absolvind Liceul Republican cu profil sportiv din Chișinău, iar primele experiențe într-ale circului le-a deprins de la unchiul său, Anatolie Sandu. Grație acestuia a juns în SUA, unde a primit un contract în SUA la binecunoscutul parc de odihnă Sea World. A urmat oferta din partea cazinoului Circus Circus, din Las Vegas.

În Las Vegas Oleg Juruc a avut ocazia să privească un spectacol al vestitului Cirque du Soleil, care l-a impresionat enorm. Atunci a început să viseze să ajungă în renumita trupă, ceea ce l-a determinat să lucreze fizic mult mai intens, să facă antrenamente și să exerseze noi numere.  
Au trecut 5 ani pînă la împlinirea „visului" său. Fiind în Vegas, a primit un telefon de la un artist care lucra în Cirque du Soleil și care l-a îndemnat să-și trimită CV-ul și înregistrarea cu numărul „german wheel" la Cirque du Soleil.  După cîteva luni, a primit o invitație la audiții cu proba „german wheel", unde numărul concurenților era de 100 de persoane. Probele nu au fost puține, iar la finele zilei ramăseseră vreo 20 de artiști, printre care și Oleg Juruc.

Odată ajuns în echipa Circului, Oleg a urmat o „stagiere" de 3 luni la Montreal.  Acolo a învățat dansurile, mișcările pe scenă, artistismul, machiajul și multe alte chestii. După 3 luni de muncă a semnat un contract pentru un an în show-ul „Alegria", care este un show extraordinar.

De un an și jumătate Oleg Juruc evoluează în spectacolul „Alegria". Este unul din cele mai de succes spectacole, pe care Circul îl prezintă în  Europa Occidentală. Timp de 2 ani vor evolua în toată Europa, însă din păcate nu și în Moldova.

 

Sursa: elaborat după materialele publicate pe pentruea.md

Cuvinte cheie:

SUA , moldovenii , Cirque du Soleil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.