Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 martie 2016, 14:17 Diaspora moldovenească views 7977
“Valiza informațională de salvare” pentru moldovenii din Italia (Foto)
14 martie 2016, 14:17 Diaspora moldovenească views 7977

“Valiza informațională de salvare” pentru moldovenii din Italia (Foto)

Pe 6 martie 2016, la Roma, a avut loc întrunirea de informare "Eu cunosc drepturile mele". Inițiativa a fost organizată de către Asociația ,,A casași are drept scop familiarizarea cetățenilor moldoveni cu drepturile și garanțiile oferite de legislația italiană.

Întrunirea, la care au participat circa 40 de persoane, a fost consacrată, în special, drepturilor lucrătorilor casnici și ale asistenților familiali. Specialiști și avocați au oferit participanților informații ample în domeniul fiscal, social, asistențial.

Președinta Asociației "A casa", Galia Sava, i-a informat pe cei prezenți despre modificările legislației italiene în domeniul fiscal, cu privire la depunerea declarațiilor de venituri și posibilitățile de a beneficia de indemnizații și alte facilități din partea statului italian.

Ludmila Posilețcaia, reprezentanta Asociației Rete Sicurezza Attiva, a făcut o prezentare a proiectului "Valiza de salvare", care vizează acordarea asistenței femeilor victime ale violenței în familie.

Avocata Michela Cucciari a informat despre legislația italiană în domeniul muncii, necesitatea semnării contractelor individuale pentru a fi protejați în caz de litigii de muncă și pentru obținerea dreptului la pensie și alte prestații sociale.

Expertul în domeniul muncii, Alessandro Latini, a prezentat informații cu privire la sistemul de pensionare italian, importanța achitării corecte a contribuțiilor sociale de către angajator pentru asigurarea dreptului la pensie a lucrătorului.

Următoarea reuniune similară va avea loc la Milano, în luna aprilie curent.

Sursa: www.facebook.com

Cuvinte cheie:

Italia , moldovenii , eveniment

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
1105 locuitori

Slobozia-Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Slobozia-Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1105 oameni. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.