Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 martie 2016, 10:02 Diaspora moldovenească views 8671
Sărbătoarea Mărţişorului – marcată în capitala Azerbaidjanului
Foto: azerbaidjan.mfa.md
11 martie 2016, 10:02 Diaspora moldovenească views 8671

Sărbătoarea Mărţişorului – marcată în capitala Azerbaidjanului

Ambasada Republicii Moldova la Baku, membrii diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan, precum şi reprezentanţi ai altor ambasade acreditate la Baku au participat la tradiţionala sărbătoare Mărţişor.

Participanţii la eveniment au vorbit despre istoria şi dezvoltarea tradiţiei Mărţişorului şi despre celebrarea în Republica Moldova a acestei sărbători, în special, prin organizarea deja de 50 de ani în perioada 1-10 martie a fiecărui an a Festivalului Internaţional „Mărţişor" la care participă colective artistice din mai multe ţări.

În cadrul evenimentului s-a discutat despre cultura, arta, literatura şi muzica noastră, relaţiile existente şi perspectivele de dezvoltare a legăturilor culturale dintre Republica Moldova şi Republica Azerbaidjan.

Sala în care s-a produs evenimentul a fost decorată cu prosoape şi alte atribute naţionale moldoveneşti, participanţilor fiindu-le prinse în piept mărţişoare, iar evenimentul desfăşurându-se pe fonul diferitor genuri de muzică naţională a celor mai vestiţi compozitori. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost servite bucate tradiţionale, fiind organizată şi o degustare de vinuri şi divinuri moldoveneşti.

Celebrarea Mărţişorului din acest an a oferit posibilitatea consolidării relaţiilor cu membrii diasporei moldoveneşti din Azerbaidjan şi discutării unor noi proiecte de colaborare în viitor.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Azerbaidjan , Martisor , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
656 locuitori

Roşietici este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Roşieticii Vechi, Roşietici și Cenuşa. Satul Roșietici este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Roșietici a fost atestat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.