Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 mai 2015, 12:00 Diaspora moldovenească views 11556
Turneul glorios al Ansamblului “JOC” în Turcia
01 mai 2015, 12:00 Diaspora moldovenească views 11556

Turneul glorios al Ansamblului “JOC” în Turcia

În perioada 26-30 aprilie 2015 Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare "JOC" se afla într-un scurt turneu în Republica Turcia. Pe data de 27 aprilie curent, prestigioasa formația artistică din R. Moldova a susținut un concert excepțional în cadrul ediției a 32-a a Festivalului internațional de muzică de la Ankara. Pe data de 29 aprilie 2015, în cadrul Zilei Dansului, ansamblul a evoluat în fața spectatorilor din Izmir.

Prestația artiștilor moldoveni s-a bucurat de un succes răsunător, cei prezenți la eveniment, membri ai corpului diplomatic, reprezentanți ai autorităților și ai mediului academic din Turcia, diaspora Republicii Moldova și cetățeni ai Republicii Turcia, au apreciat prestația dansatorilor prin aplauze îndelungate și au mulțumit pentru sărbătoarea organizată.

Inițiativa de a invita artiștii moldoveni la această manifestare revine Ambasadei RM la Ankara, care în colaborare cu Ministerul Culturii Republicii Moldova, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii și Turismului al Republicii Turcia, Consulilor Onorifici ai RM în RT și sponsorizării companiei internaționale de construcții "SUMMA", a reușit să asigure cheltuielile necesare pentru deplasarea în Turcia a celor circa 70 membri ai renumitei formații.

Sursa: www.mfa.gov.md

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , Turcia , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.