|
Foto: unimedia.info |
Moldoveanul Radu Poclitaru, unul din coreografii ceremoniei de deschidere a JO din Soci
Moldoveanul Radu Poclitaru este exponentul unei dinastii de balerini. A studiat în mai multe orașe, inclusiv Chișinău, Odesa, Moscova, Permi și Minsk. Poclitaru a montat în cele mai mari teatre din CSI, inclusiv în teatrul Bolșoi.
Moldoveanul a fost invitat să monteze un fragment din ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci, transmite UNIMEDIA.
„Am fost telefonat de către regizorul ceremoniei Andrei Boltenco, el este și regizorul canalului „Pervîi Canal". Ne-am întîlnit, mi-a povestit ce se cere de la mine și am fost de acord", a declarat acesta în cadrul unui interviu pentru Izvestia.
Bărbatul a povestit că nu a fost coregraful întregii ceremonii, ci doar responsabil de un fragment intitulat „Rusia imperială", care includea apariția ţarului Petru I, marşul soldaţilor, construcţia oraşului Sankt-Peterburg, primul bal Nataşei Rostova, sfîrşitul epocei imperiale şi tranziţia la epoca dictaturii proletare.
Acesta a povestit și despre situațiile stresante prin care a trecut: „De la bun început știam că voi fi coregraful compoziției „Război și Pace", iar pînă la el va fi un marș. Cum să fac asta - era obligația mea. De exemplu, inițial în „Război și Pace" planificasem să includ circa 20 de personaje, dar ulterior mi-am dat seama că este imposibil să povestesc atît de multe istorii și cel mai bine să mă concentrez asupra uneia", a recunoscut moldoveanul.
Potrivit lui, toți candidații pentru rolurile din piesă au fost selectați de către acesta. „Eu am selectat dansatorii conform două criterii: în primul rînd, trebuie să fie actori geniali, în al doilea rînd să fie oameni cu care să îmi fie confortabil să muncesc. Cînd ai un termen restrîns pentru pregătiri cel mai bine este să ai în echipa ta oameni care gîndesc la fel ca tine", a subliniat Poclitaru.
El a fost unicul coregraf care a desfășurat repetiția generală în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice. „De vină a fost marșul soldaților, care în lipsa unui dansator poate să distrugă întreaga scenă. Din acest motiv aveam nevoie să fiu sigur de rezultatul meu", a zis el.
Acesta a precizat că a fost plătit „normal" pentru munca sa în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1422-1432
- Populația:
- 2055 locuitori
Hădărăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Hădărăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hădărăuţi este situat la o distanţă de 12 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2055 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hădărăuți (la acea dată Hodoracinți) din ținutul Hotin, datează între anii 1422 și 1432.
Comentarii
(0)