Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 decembrie 2013, 11:07 Diaspora moldovenească views 19350
05 decembrie 2013, 11:07 Diaspora moldovenească views 19350

Moldovenii pot verifica online dacă au permisiunea de a intra în Rusia

Foto: tv7.md

Cetăţenii Republicii Moldova care planifică să călătorească în Federaţia Rusă în scop de muncă au posibilitatea să verifice on-line veridicitatea invitaţiei, a permisului de muncă, a licenţei de angajare în cîmpul muncii, dar şi motivul pentru care intrarea în Rusia le-a fost restricţionată. Serviciul Federal de Migraţiune (SMF) a lansat recent un nou serviciu informaţional, care permite verificarea statutului lor pe pagina de internet services.fms.gov.ru.

Persoanele interesate vor selecta link-urile active de pe acest site în funcţie de specificul vizitei lor în Rusia. Apoi, vor introduce datele pe care le cere sistemul. De exemplu, în cazul în care cetăţeanul Republicii Moldova doreşte să verifice dacă există motive de interzicere a accesului lui în Rusia, trebuie să introducă pe pagină următoarele date: numele, prenumele, patronimicul, genul, data naşterii, cetăţenia, tipul actului de identitate, numărul actului de identitate, valabilitatea actului, ţara unde i-a fost eliberat actul.

Pe această pagină web, cetăţenii sînt avertizaţi că răspunsurile primite au doar caracter de informare. Pentru informaţii semnificative din punct de vedere juridic, ei se pot adresa birourilor teritoriale ale Serviciului Federal de Migraţiune.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

migratie , Rusia , moldovenii , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
534 locuitori

Carbalia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Carbalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 85 km de municipiul Comrat și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 534 locuitori. Satul Carbalia a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.