Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
09 ianuarie 2024, 15:30 Natura şi turismul views 1110
Bulgaria a înăsprit controalele la graniță
09 ianuarie 2024, 15:30 Natura şi turismul views 1110

Bulgaria a înăsprit controalele la graniță

Agenţia Vamală bulgară a înăsprit, începînd cu 2024, controalele asupra tuturor mărfurilor transportate spre şi dinspre Austria, la toate vămile şi punctele de frontieră şi pe întreg teritoriul Bulgariei.

Verificările sînt în conformitate cu angajamentul Bulgariei şi României faţă de Austria de a spori controalele la frontierele lor terestre. Angajamentul a fost prevăzut într-o anexă la decizia Consiliului Uniunii Europene privind aderarea celor două țări la spaţiul Schengen.

În primele şase zile ale anului 2024, Agenţia Vamală a întreprins peste 7.200 de controale asupra diferitelor vehicule, inclusiv a unora care tranzitau Bulgaria, notează Noi.md cu referire la digi24.ro.

Inspecţii fizice, scanare cu raze X şi control al documentelor, au fost aplicate atît asupra mărfurilor, cît şi a cabinelor camioanelor, maşinilor, camionetelor şi autocarelor. Verificările au identificat încălcări ale legislaţiei vamale şi accizelor.

Controale întărite vor continua de asemenea pe şoselele din Bulgaria în cooperare cu Ministerul de Interne şi alte autorităţi cu competenţe în materie.

Pe 30 decembrie 2023, Consiliul Uniunii Europene a anunţat intrarea România şi Bulgariei în spaţiul Schengen, mai întîi, cu frontierele aeriene şi maritime, începînd din martie 2024.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Bulgaria , frontiera , vama

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1722 locuitori

Dîngeni este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Dîngeni și Grinăuți. Satul Dîngeni este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița, la 1,5 km de stația de cale ferată Grinăuți și la 240 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1722 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Dîngeni datează din 21 septembrie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.