|
Ce schimbări vor avea loc la primul muzeu al florilor din Moldova - Casa Florilor
În primul și singurul muzeu al florilor din Moldova - Casa Florilor, care se află în satul Brănești, raionul Orhei, va fi creată o infrastructură corespunzătoare pentru a explica tuturor istoria florilor.
Despre asta într-un interviu pentru Noi.md a relata fondatorul muzeului Casa Florilor, Iurie Răileanu.
”Vreau să decreez o infrastructură. Să fac cărări, foișoare, ziduri și pentru că e greu să explici fiecăruia istoria florii, vreau ca lîngă fiecare colecție să amplasez un placat special pe care să scriu explicații, în trei limbi, ca omul să citească singur. Lîngă fiecare floare va fi denumirea ei, anul nașterii și cine a fost selecționerul. E foarte important”, a menționat el.
Iurie Răileanu a recunoscut că menține singur această grădină curată, pentru că alții nu prea cunosc florile și uneori în loc de buruian rup flori.
”Iată în partea stângă avem o colecție din șapte culori de Eremurus. A fost adus din Tibet și aclimatizat la noi, cu anii și acum se simte foarte bine la noi. E destul de decorativ. Este și o plantă energetic foarte puternică. Aici avem o plantație de crizanteme. La toamnă o să le vedeți. Abia le-am plantat și am și o parcelă foarte frumoasă cu cactuși, care, iarna, ei stau pînă la -40 grade Celsius. Nu avem treabă cu transportarea în casă”, a spus el.
Vorbind despre visul său, fondatorul Casa Florilor a menționat că vrea să ducă totul la un final perfect, dar perfecțiunea nu are margine.
”Muncesc în permanență pentru a face soiuri noi, a schimba platforma de design, de floribundă. Sper să încep din ianuarie să pot primi oaspeți, pentru că sînt flori care înfloresc și iarna, cum ar fi Steaua de Crăciun. Nu este acea stea care se pune la Crăciun în Europa, dar este o floare care înflorește în ianuarie”, a subliniat Iurie Răileanu.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1420
- Populația:
- 2836 locuitori
Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.
Comentarii
(0)