|
Se permite acum scăldatul în Marea Neagră? Opinia experților
Experții nu recomandă acum scăldatul în Marea Neagră după dezastrul ecologic care a avut loc ca urmare a distrugerii centralei hidroelectrice Kahovska din Ucraina.
Despre acest lucru a declarat directorul Asociației Internaționale Ecologice a Păstrătorilor rîului Nistru ”Eco-TIRAS”, doctorul în științe biologice, Ilia Trombițchi, vorbind în cadrul emisiunii "Без галстуков", moderată de Alexandr Stahurschi pe canalul N4, relatează Noi.md.
"Merită să mergeții la Marea Neagră și să vă scăldați acum în ea? Eu nu cred că aș face acest lucru. Deși trebuie să înțelegem că, probabil, coasta bulgară a Mării Negre practic nu a fost afectată. Coasta românească – este afectată într-o măsură mai mică. În Ucraina, marea aduce încă multe lucruri. De exemplu, despre acest lucru vorbesc colegii noștri din Lebedevka, Primorsk, Rasseyka. În aceste sate, marea aduce la mal foarte multe animale moarte care au fost spălate după distrugerea barajului Kahovka. Orice animal ajuns în apa de mare nu poate supraviețui. Firește, ele se îneacă. Pe vreme caldă, acest lucru duce și la infecții. Aceasta este, în principiu, cea mai mică parte reproductivă a Mării Negre, anume partea de Nord-Vest, Odessa și împrejurimile ei. Și, desigur, acest lucru afectează productivitatea acestei zone, posibilitatea de a pescui acolo. Într-adevăr, daunele, desigur, sînt foarte mari. Au de suferit și zonele protejate. Aici sînt mai mulți factori. Nu mai vorbesc, desigur despre siguranță oamenilor, economia lor, gospodăriile, vieți oamenilor. Este foarte trist", a subliniat Ilia Trombițchi.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1485
- Populația:
- 7354 locuitori
Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.
Comentarii
(0)