Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
19 ianuarie 2023, 15:00 Natura şi turismul views 1656
Moldovenii vor primi mai ușor vize pentru călătorii în China
19 ianuarie 2023, 15:00 Natura şi turismul views 1656

Moldovenii vor primi mai ușor vize pentru călătorii în China

"China se redeschide, întinzîndu-şi cu încredere şi entuziasm braţele către lume", a scris Yan Wenbin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Populare Chineze (RPC) în Republica Moldova, într-un articol.

Potrivit Infotag, într-o postare publicată pe pagina de Facebook a ambasadei se spune că politica Chinei în materie de vize a revenit aproape la starea de dinainte de pandemie: ţara a a ridicat restricţiile de călătorie, renunţîn d la măsuri precum carantina centralizată la intrarea în ţară şi testarea PCR generalizată, transmite Știri.md.

"China a depăşit fără probleme vîrful infecţiilor pe care l-a experimentat fiecare ţară. În acelaşi timp, economia, societatea şi producţia şi-au accelerat revenirea la normal şi, prin urmare, putem vorbi despre o revenire completă", scrie ambasadorul.

Ambasadorul scrie că, după ce China şi-a simplificat şi ajustat politica de prevenire a pandemiei, numărul cetăţenilor moldoveni care călătoresc în China a crescut.

"Ambasada Chinei în Moldova a sporit eficienţa eliberării vizelor pentru a răspunde mai bine necesităţii prietenilor moldoveni de a călători în China. (...) În acelaşi timp, ne aşteptăm să apară mai mulţi turişti chinezi pe străzile Chişinăului în viitorul apropiat", se spune în articol.

Yan Wenbin şi-a exprimat încrederea că, pe măsură ce China îşi va redeschide porţile, vor exista mai multe noi oportunităţi de schimb şi cooperare între cele două ţări în diverse domenii.

Reamintim că condițiile de eliberare a vizelor pot fi găsite siteul VIZA.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

China , turism , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
306 locuitori

Hagichioi este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Taraclia și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Hagichioi a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.