Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 ianuarie 2023, 16:00 Natura şi turismul views 2094
Republica Moldova înregistrează temperaturi anormale pentru această perioadă, dar nu record
03 ianuarie 2023, 16:00 Natura şi turismul views 2094

Republica Moldova înregistrează temperaturi anormale pentru această perioadă, dar nu record

Meteorologii atenționează că în Republica Moldova sînt înregistrate temperaturi anormale pentru această perioadă. Potrivit sinopticianului Natalia Șcarevnea valoarea termică în prima zi din acest an a depășit, în nordul țării, norma climatologică cu 11 grade.

„Ieri au fost temperaturi exagerate, ele au depășit norma climatologică în nordul țării cu aproximativ 11 grade, în capitală – cu aproximativ 10 grade, iar în sudul țării – cu circa șapte grade”, a declarat Natalia Șcarevnea pentru postul național de radio.

Potrivit reprezentantei Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cea mai ridicată temperatură în luna ianuarie a fost în anul 1971. Atunci valoarea termică a depășit norma climatologică cu 13 grade.

„Nu putem spune dacă este un record. În anul 1971 am avut o depășire a normei de aproximativ plus 13 grade și evident acesta nu este un nou record. În anul 2005, la data de 8 – 9 ianuarie, au fost depășite de 11 – 12 grade. În 2021, la data de 7 ianuarie, la stația meteo din Tiraspol a fost depășită cu 10 grade”, a mai menționat Natalia Șcarevnea pentru Radio Moldova.

Amintim că prima zi din acest an, 1 ianuarie, a început cu cer variabil, soare și maxime de pînă la 13 grade Celsius. Vremea caldă se va menține și în următoarele zile, anunță meteorologii. Astăzi, maximele au atins 13°C pe timp de zi, marți, pe 3 ianuarie sînt prognozate maxime de 11°C, iar miercuri - 10°C. Vremea începe să se răcească începînd cu ziua de joi, 5 ianuarie. Meteorologii prognozează ninsori slabe în nordul și centrul țării, valorile maxime ridicîndu-se la 8°C pe timp de zi și ajungînd la -3°C pe timp de noapte.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

meteo , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
300 locuitori

Florica este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 300 de oameni. Satul Florica a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.