Spre compartiment: Natura şi turismul
18 aprilie 2013, 12:30 Natura şi turismul views 9255
18 aprilie 2013, 12:30 Natura şi turismul views 9255

Sfinte relicve la Mănăstirea Hîncu

Mănăstirea Hîncu va găzdui timp de o lună moaştele Sfinţilor Vasile cel Mare, Grigore Teologul, Ioan Gură de Aur şi ale Mucenicilor Bonifatie şi Haralambie, informează trm.md. Este pentru prima dată cînd aceste moaşte sînt aduse în Moldova pentru a fi venerate de credincioşi.

Creştinii care au venit să se închine la moaştele Ierarhilor Vasile cel Mare, Grigore Teologul, Ioan Gură de Aur şi ale Sfinţilor Mucenici Bonifatie şi Haralambie spun că s-au rugat pentru sănătatea şi bunăstarea familiilor lor. Oamenii zic că se închină moaştelor spre purificarea sufletului, curăţarea de păcate şi pentru a-şi îndeplini dorinţele.

Cei suferinzi s-au rugat la racla Sfîntului Vasile cel Mare, deoarece, potrivit preoţilor, moaştele lui fac minuni şi vindecă boli grele.

Arhimandritul Pavel Tabacari, duhovnic la Mănăstirea Hîncu, spune că prin rugăciunile către Sfîntul Ierarh Vasile cel Mare, „cel care a căpătat o putere nemaipomenit de mare de la Dumnezeu, oamenii se  izbăvesc de duhurile necurate, precum şi de boli incurabile”. Potrivit preoților, Sfîntul Mucenic Haralambie apără de stihiile naturii şi este dătător de belşug, iar Sfîntul Mucenic Bonifatie tămăduieşte de viciul beţiei.

Moaştele Sfinţilor Vasile cel Mare, Grigore Teologul, Ioan Gură de Aur şi ale Mucenicilor Bonifatie şi Haralambie se vor afla la Mănăstirea Hîncu pînă pe 15 mai.

Cuvinte cheie:

natura , turism , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
982 locuitori

Podgoreni este un sat şi comună din raionul Orhei. Podgoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 982 de oameni. Satul Podgoreni a fost menționat documentar în anul 1654.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.